Over Aram Merlijn


Hoi, ik ben Aram Merlijn en ik heet je graag welkom op mijn site. In mijn werk als therapeut werk ik met een toolkit aan technieken, theorie en werkvormen om jou te helpen in je persoonlijke ontwikkeling en helingsproces. Ik ben opgeleid als dramatherapeut en in het werken met schematherapie, in het Peruaans Medicijnwiel en heb van huis uit veel meegekregen over alternatieve geneeswijzen. In mijn praktijk Centrum Solis combineer ik deze stromingen. In behandeling of begeleiding blijft het nooit enkel bij praten. Afhankelijk van jouw vraag en behoefte kun je denken aan cognitieve technieken uit dramatherapie en schematherapie zoals opstellingen, dramaspel, geleide imaginaties, als ook het werken met beweging, meditaties, energetische behandelingen en het gebruik van symboliek en ceremonie. 

Naast individuele behandelingen zijn er ook workshops en ceremonies in groep.

 

Een basis als therapeut en docent geeft grond aan het energetisch en symbolisch werken in sessies en ceremonies. Van huis uit heb ik veel meegekregen op het energetische vlak. Mijn ouders hadden vroeger Het Heel Huis in Landgraaf, praktijk voor natuurgeneeskunde. Mijn moeder was Jungiaans therapeut en mijn vader paragnost. 

Zelf ben ik eerst symboliek en metaforische representatie gaan onderzoeken in het werken met drama en theater. Als acteur en later regisseur. Vervolgens ben ik gaan studeren en werken als dramatherapeut, later aangevuld met de opleiding tot schematherapeut en werken in het Huis voor Schematherapie.

Nu ben ik weer huiswaarts aan het keren in het energetisch werken. Gefundeerd met kennis en ervaring als therapeut, docent en trainer kom ik terug ik het veld van werken met energie en ceremonie.

 

In al mijn werkzaamheden ga ik altijd uit van verbinding en gelijkwaardigheid. Ik fungeer als spiegel die ondersteunt en begeleid bij bewustwording, leren en zelfactualisatie van anderen en de mensen met en voor wie ik werk zijn ook vaak een spiegel voor mij. In alle facetten van mijn werk komt deze kracht om aspecten van het leven te spiegelen terug.

 

Zie ook mijn website gericht op reguliere therapie en ontwikkeltrajecten: www.centrumsolis.nl

 

Opleidingsachtergrond:

Medicijnwiel jaartraining - de Nieuwetijdsjamaan

Schematherapie - Academie voor Schematherapie

Docent & Regisseur - Toneelacademie Maastricht

Vaktherapie Drama -  Hogeschool Zuyd

Acteur Theater - Rijnijssel

 

 

Wilt u meer informatie of heeft u een interessante opdracht? Klik op aanbod voor de mogelijkheden, of vraag een offerte aan. 

Contact

U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens of de contactpagina. 

"Spel lijkt misschien niet te rijmen met het idee van serieus werken maar zonder spel is er nog nooit iets nieuws tot stand gekomen. De winst die we als mensheid halen uit het spel van de verbeelding is onberekenbaar"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   -  naar C.G. Jung