· 

De sollicitatie


Een blog beginnen is simpel, bijhouden blijkbaar een stuk lastiger. Terwijl ik toch best vaak mijn pen tegen papier heb gezet de afgelopen tijd. De drempel was hoog om iets te posten, alsof het dan iets serieus moest zijn met waarde en diepgang en dat was belemmerend. Dus heb ik de benaming veranderd van Blog in Schrijfsels. Want dat zijn het. Dus bij deze zomaar een schrijfsel van een tijdje geleden toen ik nog volop aan het solliciteren was voor een parttime baan naast mijn eigen werkzaamheden:

 

"Ik wil nog iets vertellen...."

 

Wat ik nu ga zeggen voelt als een gevaarlijke move in een sollicitatiegesprek, haast een uit-de-kast-kom-moment:

 

"...ik kan ook andere dingen."

 

Lange stilte. Ik houd mijn adem in terwijl het gezicht tegenover me bedenkelijk kijkt en aanstalten maakt om te spreken:

 

"Hmmm iemand met meer competenties dan nodig zijn voor deze functie....lastig en ik zie dat je nog een studie volgt? Op de toneelacademie. Ben je dan niet eigenlijk liever acteur of regisseur of...?"


"Uhm... ook, ja, dat ben ik ook graag maar niet liever het een dan het ander. Ik ben dramatherapeut en dat wil ik ook zijn maar niet alleen dat, ik wil het medium waar ik mee werk in alle gebieden kunnen onderzoeken. Zodat er een kruisbestuiving ontstaat tussen therapie, spelen en regisseren."

 

Het gezicht ontspant en glimlacht. Ik ontspan ook en adem uit. Het scheelt dat mijn competenties (wat een vervelend woord is dat toch, het klinkt als een vervloeking: "De competenties kun je krijgen!") en interesses zich in gebieden bevinden die in verbinding staan met elkaar. Je zou maar geheel uiteenlopende competenties hebben verworven;

 

"En op welke manier draagt uw werk als schaapsherder bij aan deze functie van professor in de kwantumfysica?"

 

Daar is een stuk moeilijker een draai aan te geven.

 

Inmiddels werk ik met veel plezier twee dagen in de week als dramatherapeut bij Koraal.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Madieke (dinsdag, 10 oktober 2017 16:29)

    Wat schrijf jij leuk! x

Neem contact op:

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

| Aram Merlijn - Theater Training Therapie |

| KvK nummer: 66927854 | 

| email: info@arammerlijn.nl |
| info@transformerendtheater.nl| tel: +31620912045 |

| lid van de Nederlandse Vereniging Dramatherapie NVDT en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen FVB|

 

© Aram Merlijn